17 de maig 2012

Excursió a "Freak"

Aquest dissabte passat, 12 de maig, vaig acompanyar a un dels professors de l'Institut de Paleontologia a una excursió. Era una sortida de camp d'una assignatura de la carrera de geologia i aquest professor ens va demanar a una companya i a mi si podíem conduir les furgonetes on anaven els estudiants i de pas ajudar-los amb els exercicis que havien de fer al camp. Fins aquí tot bé, res de nou ni difícil per una geòloga.

És primavera i el temps tan pot ser assolellat com plujós, com tot a la vegada... Doncs dissabte va caure la del pulpo. I per arrodonir, les roques i sediments que vam anar a veure eren básicament argilosos. Aigua + argila = a molt fang d'aquell que s'enganxa a les botes i no marxa mai més.

Aflorament (molt enfangat) del Triassic - Jurassic de Frick. 

L'aflorament que vam anar a veure està situat a uns 40 minuts de Zürich amb cotxe, a una localitat que es diu Frick, molt aprop d'Alemanya. El nom del poble el vaig entendre malament la primera vegada que el professor em va parlar de l'excursió. Com em passo el dia parlant anglès, quan va dir que anàvem a Frick, a la meva ment va aparèixer la paraula "freak"... Total, ja veieu que encara no rasco bola amb l'alemany...

Doncs la gràcia d'aquest aflorament és que s'hi van trobar dinos i és un bon exemple del límit entre el Triàssic i el Juràssic. Els dinosaures ja no estan a l'aflorament, sinó al Museu de Paleontologia de Frick i que prèviament havíem anat a veure.

Us deixo amb un detall d'un mural que van fer uns nens i nenes de l'escola municipal amb paper i pintures sobre el dinosaures.


Noteu que inclús diferents espècies de dinosaures s'estimaven. L'amor no conèix barreres. 


2 comentaris:

  1. ooooh! m'agraden tant els dinos! ^_^ Mols petons, guapa! jo voto perquè el lloc es digui Freak! molt millor, on va a parar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jejejeje :) i avui seria Festa Major al poble!!

      Elimina